Ace from Outer Space
Cand ma uit in jur, incep sa prind curaj!

marți, octombrie 31, 2006

Piata perfecta - Angajatorul

Bucurestiul este piata de munca perfecta. Angajatorii intotdeauna ofera exact ce isi doresc solicitantii iar solicitantii ofera exact ce isi doresc angajatorii.

Pai toate firmele ofera:

  • conditii de lucru excelente (abator autorizat angajeaza lucrator cu experienta);
  • reale posibilitati de avansare (firma serioasa de salubrizare angajeaza agent de curatenie);
  • mediu tanar, dinamic si antrenant (Asociatia Pensionarilor angajeaza contabil);
  • dezvoltare profesionala in domeniu (Spalatorie auto angajeaza casier);
  • pachet salarial atractiv plus bonusuri, prime, etc (Companie multinationala angajeaza studenti sau "proaspeti" absolventi; experienta nu este necesara dar constituie un avantaj...)

Bai ma lasi... Cine dracu imi da mie ca student un "salariu atractiv"? Fix frectie, nu zice nici dracu faptul ca de fapt e vorba de 150E pt full time, se duce pe p*** facultatea si viata ta daca accepti, faptul ca nu ai experienta poate sa iti aduca un -40E, si mai mult, daca nu accepti, ghinion, tocmai ai pierdut 5 zile de interviuri. Pt ca erau necesare 10 teste (de iq, de atletism, aruncarea ciocanului, rapiditate la tastat texte prostesti si alte idiotenii) ca sa iti zica un domn la costum care e cu 2 ani mai in varsta decat tine: Felicitari, poti incepe de maine, salariul este de 100E full-time! Marsh ma d'aici! De ce pm nu ai zis de la inceput, sa-mi vad dracu de viata mea? Sa-ti platesti tu chirie din banii astia! Pe drumul de plecare tocmai iti dai seama ca ai fost intr-un depozit care cica era companie cu mai multe sedii... Da de unde, e un SRL caruia ii dai search pe google si scrie "Are you nuts? WTF is this?".

Si uite asa, din angajator in angajator poti sa ai noroc sa ajungi undeva unde chiar dai de oameni seriosi, care iti zic de la inceput despre ce salariu este vorba, la ce urmeaza sa te inhami daca treci de teste si asa mai departe. Pacat ca sunt asa de putini astfel de angajatori incat dureaza minim 6 luni sa ajungi acolo, asta daca nu te angajezi pe la vreo fantoma intre timp, unde patronul te ameninta ca daca pleci nu-ti elibereaza cartea de munca decat daca il dai in judecata (stiu cazuri) sau ca daca iti vine doar vreo idee de plecare are grija sa nu mai lucrezi in domeniu pt ca are el o tona de relatii si cunostinte...

Asa ca aveti grija la firmele "No name"!