Ace from Outer Space
Cand ma uit in jur, incep sa prind curaj!

luni, octombrie 16, 2006

Despre intentii

Nu ma ascund dupa deget! La fel cum am scris si in primul post, blogul asta e pt mine! Ce nu a fost pt mine am sters, sau daca nu am sters inca o voi face in curand. Cine vrea sa citeasca in speranta ca va invata ceva, bine. Cine nu... PA! Dar, ca sa fie clar, postul care urmeaza este PENTRU MINE! Daca te identifici in el e problema ta, la fel daca accepti sa-l citesti sau nu. Nu am dat nume, nu am jignit, sper ca ati inteles.

E ciudat cum uneori te gandesti sa te inhami ca boii la jug si sa faci si tu o treaba. Iti pui la punct un plan, de la care nu te vei abate... Da, sigur! Elementul imprevizibil va exista intotdeauna si in mod cert nu iti vei realiza scopul. Ba mai mult, daca il vei reliza, vei constata ca e realizat doar pe jumatate, ca nu e ceea ce ti-ai dorit tu de fapt, si/sau ca in urma ta zac cadavrele celor peste care ai trecut fara regrete la vremea respectiva ca sa iti atingi scopul. Dar ce conteaza in final e ca l-ai atins, nu? Ei bine nu!


Nu conteaza ca ai realizat minunea daca pe drum ti-ai incalcat principiile. Nu conteaza ca ai realizat minunea daca la baza ei a stat un rationament gresit, pentru simplul fapt ca nu ai fost in stare sa iei in calcul toate posibilitatile sau, mai rau, ai ignorat unele din posibilitati pt ca erau prea mici. Nu conteaza ca ai realizat minunea daca efectele secundare pe care le-a produs crearea ei sunt atat de mari incat ai reusit sa intorci lumea pe dos, sa fii desconsiderat, sa vezi ca de fapt lumea nu mai apreciaza minunea in sine doar pentru faptul ca a fost creata de tine si pe tine intre timp te urasc.


E clar ca nu oricine poate face minunea, dar daca vrei sa fii tu acela tine minte ca intentiile bune nu sunt de ajuns. Si ai grija la toate aspectele pentru ca altfel nu vei face altceva decat sa termini minunea si sa constati ca de fapt are o temelie putreda si se darama la 20 de minute dupa ce a fost ridicata. Si atunci cand se va darama vei constata ca cel peste care ai trecut si de care nu ai ascultat la inceput nu iti mai este prieten. L-ai acuzat ca te saboteaza si ai trecut rapid peste sfaturile lui. Iar acum stai cu ruina in fata si te gandesti ce-i de facut. Nimic. Nu mai poti face nimic. Si va fi decizia omului ala daca te va ierta, dar de uitat nu te va uita si de acum in colo in sinea lui te va privi mereu cu alti ochi. L-ai acuzat rapid, fara sa te gandesti, dar nu te sabota nimeni altcineva decat lipsa ta totala de clarviziune. Poate ca acum iti este rusine de tine sau poate ca doar iti pare rau ca ti s-a naruit minunea. Poate ca de fapt nici nu iti pasa...


Concluzia: Bunele intentii nu justifica niciodata nimik. Nu pot fi folosite pe post de scuza. Cuvintele sunt o arma pe care daca vrei sa o folosesti in scop ofensiv trebuie mai intai sa stii cu siguranta care sunt coordonatele tintei. Nu trage aiurea si NU GRESI TINTA!