Ace from Outer Space
Cand ma uit in jur, incep sa prind curaj!

duminică, noiembrie 05, 2006

Nu doar la noi

De cate ori ati vazut reportaje de genul "copiii strazii din Romania" sau "jegul din Romania" care cica ne reprezinta tara? Eu stiu ca le-am vazut de prea multe ori, ca sunt difuzate in afara si ca da, cica ne reprezinta tara in afara. Dar problema cea mai grava mi se pare ca si unii dintre romani sunt convinsi de acele reportaje ca intr-adevar Romania este o tara a mizeriei, a saraciei crunte, o tara in care nu vei gasi niciodata ceva frumos. Nu, nu ii lasati incet incet pe altii sa va invete despre tara voastra nimik. Acum nu ca ar fi dat patriotismul in mine, dar daca nici noi ca romani nu vedem ce e frumos in tara noastra, cum dracu sa emitem pretentia sa vada altii?

Multi traiesc cu impresia ca "Mai bine ma duc la dracu in praznic decat sa stau in Romania", "Cu prima ocazie plec din tara asta de cacat si imi fac un rost in alta parte a lumii". Ei bine, nicaieri nu curge miere si lapte! Daca esti pesimist o sa descoperi extraordinar de repede ca si "EI" au parti nevazute, doar ca la "EI" nu se gaseste nimeni sa vina sa filmeze si sa arate lumii intregi!

Mai exact, sa nu va mire daca o sa gasiti la "EI" astea:







Si multe altele! Poate chiar mai multe decat la noi, poate nu. Toata lumea le are dar noua nu ne plac ale noastre, le preferam pe ale altora pt ca vorbeste lumea mai putin despre ele.

Nu zice nimeni sa nu fii impresionat de asta

de exemplu, dar sa nu uitam ca si in Romania se gasesc multe locuri frumoase! Chiar foarte multe zic eu. Ar fi frumos daca din cand in cand s-ar difuza reportaje si despre aceste locuri.