Ace from Outer Space
Cand ma uit in jur, incep sa prind curaj!

marți, februarie 23, 2010

Firme de recrutare - partea a 4-a - candidatul e tot capos

From: ace from outer space
Subject: Re: [Fwd: Re: [Fwd: Re: Job Opportunity]]
To: "Fiona Gane"
Date: Tuesday, February 23, 2010, 4:41 PM

Stimata doamna Fiona GANE,

Va multumesc pentru aceste clarificari. Stiu ca sunteti convinsa ca nu as fi putut sa traiesc in continuare (in viata mea mizerabila de zi cu zi) daca nu as fi primit clarificarile referitoare la minunatele si inegalabilele dvs succese in actiunile de largire... a ariei de cautare si pe Bucuresti. Si mi se pare normal ca lumea sa vrea sa plece la Cluj, dupa cum am mentionat si in mailul initial, si eu as face acest transfer in anumite conditii.
Va rog sa imi scuzati intelectul inapoiat care nu a capacitat asa USOR informatia din emailul colegei dvs si care a crezut ca este vorba de "alte spamuri de la niste firme de recrutare aflate in foame, care culeg CV-uri fara macar sa citeasca adresele sau alte aspecte cum ar fi lipsa de experienta minima solicitata in job description".
Printre alte "nimicuri", in fisierul initial atasat erau mentionate 2 conditii:
"
More than 3 years experience using and administrating multiple operating systems (Windows, Linux, Solaris, etc.)
More than 3 years experience in networking
"
Inca un detaliu minor era ca aceste conditii erau primele doua si poate ar fi fost important daca se regaseau oarecum si prin CV-ul meu. Din nou, nu stiu de ce am crezut ca, fiind firma de recrutare, ar fi trebuit sa verificati si aceste aspecte, asigurandu-va astfel ca nici eu nici clientii dvs (stiti, companiile acelea la un nivel inalt pe care le mentionati) nu ne pierdem vremea cautand o colaborare imposibila.

Revenind la problemele legate de "analorgii" si "introdspectii", daca tot era asa de irelevant si fara sens raspunsul meu, nu inteleg de ce au mai fost necesare lamuriri, si, din nou, din cauza incapacitatii mele cerebrale si a lipsei acute de abilitati comprehensive a cognitivului meu, nu pricep de ce s-a escaladat problema de la colega dvs de facultate, Doina Jeleu (adica de la HR Assistant) la HR Consultant, adica fix dvs, Fiona + CapsLock(gane)? In fine, poate ma va lamuri un HR Specialist, HR Recruiter sau chiar HR Manager.

Avand in vedere ca dvs aveti aceasta capacitate de a "surprinde USOR intentia", capacitate a carei lipsa mi-o reprosati, dati-mi voie sa sintetizez totusi ideea: Ce ar fi daca ati incepe sa faceti treaba pt care primiti "niste multi bani" si sa cautati serios niste candidati potriviti? Si aici nu vorbesc doar de QA pt Multinationala1 (care Dumnezeu stie cum de v-au ales... probabil sunteti singurii recruiteri din Cluj), ci in general, de respectul fata de clientii dvs si fata de posibilii candidati pe care ii puneti aiurea pe drumuri.

Daca doriti, putem continua aceasta discutie elevata... puteti chiar sa le chemati si pe restul de colege, ca sa ne amuzam impreuna, sau, cum spunea colega dvs Doina, sa discutam pe baza "pozitiilor pe care le lucrati in acest moment".

O zi buna si o saptamana excelenta.

shift(A)+ce, acelasi membru al aceleiasi clase.

P.S: Stiu ca probabil veti avea grija sa nu ajung vreodata sa lucrez prin Cluj, sau prin alte centre limitrofe ale Clujului ca Bucuresti, Constanta, Galati, Craiova, dar este un risc pe care mi-l asum.